Disse lokale talentene er klare for Trond Mohn Games 2022

04/04/2022
Ann Karene Rasmussen
Salum Ageze Kashafali krysser mållinjen under para-OL i Tokyo 2020 med ny verdensrekord på tiden 10,43. Nå er han klar for Trond Mohn Games 2022. Foto: OIS/Bob Martin © Bildbyrån

Hold av 8. juni! Da inviterer vi endelig til internasjonalt friidrettsstevne på Fana stadion igjen. Flere lokale talenter på internasjonalt nivå er allerede bekreftet.

– Alle de beste norske vil være her – med få unntak, forteller Kjell Magne Ebbesvik, leder av Trond Mohn Games-komiteen.

 Publikumsfavoritt Salum Ageze Kashafali fra IL Norna-Salhus kan skilte med gull i para-EM, -VM og -OL. Under Trond Mohn Games skal han måle krefter i løp med funksjonsfriske og et para-heat på høyt internasjonalt nivå. 

Pål Haugen Lillefosse fra Fana IL, som tidligere i år satt norsk rekord i stavsprang med 5,83 under Nordenkampen i Uppsala, har også bekreftet at han kommer til TMG. Det samme har Marcus Thomsen fra IL Norna-Salhus, som er Norges klart beste i kulestøt med norsk innendørsrekord på 21.09. Han får selskap av Svein Martin Skagestad fra IL Norna-Salhus, som har hevdet seg i norgestoppen i diskos og kulestøt de siste årene. 

Det blir også et godt felt på 3000 meter hinder, med blant annet Tom Erling Kårbø fra Stord IL og Bjørnar Sandnes Lillefosse fra IL Gular. Norges Friidrettsforbund ønsker at vi også arrangerer en Nordisk landskamp i 4 x 400 meter stafett for kvinner, der målet er at det Norske laget skal kvalifisere seg til EM.

– Vi har mange baller i luften, og over påske vil vi kunne avsløre mer. Det blir uansett et veldig godt stevne for det bergenske publikum, og vi håper folk vil kjenne sin besøkelsestid, sier Ebbesvik.