– Trond Mohn fortjener virkelig et eget idrettsstevne

07/09/2021
Trond Mohn Games

Trond Mohn Games er bergensidrettens hylles til milliardæren som har gitt 3,6 milliarder kroner i gaver til gode formål de siste 13 årene. Og det er ikke bare idretten han har gitt gaver til.

– Jeg må jeg få si at det er imponerende det vi har fått til med Trond Mohns generøse gaver, sier Eivind Hansen, administrerende direktør ved Haukeland universitetssjukehus. 

Raus giver 

For Trond Mohn er ikke som andre milliardærer. Han har like godt gitt bort  rundt 3,6 milliarder kroner av egen formue de siste 13 årene.  

Haukeland universitetssjukehus har fått over én milliard kroner til forskning, diagnostikk og andre gode tilbud til pasientene i Helse Bergen.

– Hvor skal jeg begynne, spør en smilende Hansen før han ramser opp:

– Barne- og ungdomssatsing, satsing på medisinsk-teknisk utstyr til diagnostikk og selvfølgelig en rekke forskningsprosjekter. Han har bidratt til utvikling helsetjenestene og mye til forskningen ved Mohn kreftforskningslaboratorium.

– Du har sannelig fortjent å få et Trond Mohn Games. Det er velfortjent. Vi ønsker stevnet lykke til

Eivind Hansen

Samfunnsnyttige formål

I motsetning til mange andre milliardærer, har Trond Mohn valgt å gi bort stadig mer av formuen sin. Det setter Haukeland universitetssjukehus stor pris på. Hansen trekker fram Mohns evne til å løfte blikket ut i verden.

– Han har vært med på våre utenlandssatsinger på helse til Malawi, Zanzibar, til Etiopia, sier han og henvender seg direkte til Trond Mohn:

– Du har sannelig fortjent å få et Trond Mohn Games. Det er velfortjent. Vi ønsker stevnet lykke til.